Profita de oportunitatea de a urma ONLINE Cururi de formare DPO  Ofiter de Protectie a Datelor pusa la dispozitie de Catedra Internationala Onorifica Jean Bart prin Cursul DPO ce poate fi urmat online chiar daca te afli in
Cursuri DPO
Afla GRAUIT daca trebuie sa te aliniezi la GDPR AUDIT GDPR pentru respectarea Regulamentului UE 679/2016 Servicii de aliniere si conformitate GDPR DPO Responsabil Protectia Datelor Caracter Personal Servicii de externalizare DPO Responsabil Protectia Datelor Caracter Personal Servicii de aliniere la GDPR al siteului web sau magazinlului online Curs DPO Formare Responsabil Protectia Datelor cu caracter personal conform cu Regulamentul GDPR Curs GDPR pentru avizarea si informarea pesoanelor care intra in contact cu DATELE cu caracter personal Toolkituri GDPR DPO modele, documente, sabloane, exemple si registre pentru conformitate
Cursuri GDPR

Curs de Incidente de securitate GDPR și CyberSecurity - Abordare, Evaluare, Prevenție, Acțiune, Căi de atac

Catedra Internationala Onorifica ”Jean Bart” (CIO-SUERD) a fost creata in parteneriat cu Academia Romana, in anul 2012, si cu amabilul sprijin in favoarea internationalizarii noilor abordari educationale din partea Ministerului Educatiei si Cercetarii si ca Fundatia EUROLINK-Casa Europei, care a initiat-o, este si Membra a Retelei European Network for Education and Training (Germania).

Cursul Incidente de securitate GDPR & CyberSecurity - Abordare, Evaluare, Prevenție, Acțiune, Căi de atac (Brese de securitate GDPR / Incidente Securitate GDPR) se prezinta ca un curs inter-disciplinar si preponderent practic ce se incadreaza in recomandarea Comisiei Europene pentru ”long life learning education” - invatare continua pe tot parcursul vietii, abordând prevederile legislației de securitate informatică și de protecție a datelor cu caracter personal, Regulamentul EU 679/2018 GDPR și Regulament EU 881/2019 CyberSecurity

Cost promoțional de participare: 1199 lei/per participant
Inscrie-te acum la Cursul Incidente de securitate GDPR & CyberSecurity
Cursul Incidente de securitate GDPR & CyberSecurity vă instruiește pentru a putea preveni și combate breșele sau incidentele de securitate GDPR și vă oferă toate informațiile necesare pentru gestionarea relației cu Autoritatea de Supraveghere A.N.S.P.D.C.P., prezintă indicații cu privire la formularea răspunsurilor la solicitările autorității, modalități de contestare și căi de atac. De asemenea, sunt prezentate noțiuni de CyberSecurity, legislație, obligații și sancțiuni, soluții și aplicații software, decriptoare ransome, moduri de operare și de atac, metode și recomandări de prevenție, testare și fortificare a sistemului informatic. Siguranța cibernetică eficientă reduce riscul atacurilor și protejează împotriva exploatării neautorizate a sistemelor, a rețelelor și a tehnologiilor, protejând astfel datele cu caracter personal, de afaceri sau sensibile deținute de organizație. Abordând soluțiile propuse puteți demonstra conformitatea la prevederile legislative.

Cursul propus este structurat în 4 module pe durata a 4 zile, încheindu-se cu evaluarea asimilării materiei și emiterea certificatului de absolvire:
  • CyberSecurity
  • Incidente de securitate GDPR
  • Autorități pentru aplicarea GDPR & CyberSecurity
  • Laborator – programe și documente practice și tehnice
Mai mutle detalii regăsiți în josul paginii.


Intrarea în vigoare a Regulamentului UE de CyberSecurity și a Regulamentului UE pentru Protecția Datelor Personale (GDPR) în România, ca și în celelalte State Membre UE, fiind însoțit de Legea 190/2018 și Regulamentul EU 881/2019, este de natură să impună tuturor managerilor de instituții și organizații, un nou set de reguli care le impune să își desfășoare activitatea la un standard ridicat de securitate.

Profitati acum de costul promoțional de participare de doar 1199 lei/per participant
Inscrie-te acum la Cursul Incidente de securitate GDPR & CyberSecurity

Cum ne conformăm la aceste reglementări noi?

Acestea întăresc legislația privind protecția datelor personale cetățenilor europeni și a măsurilor de securitate ce trebuie adoptate de organizații. Având în vedere căci în ultima perioadă, atacurile cibernetice sunt din ce în ce mai spectaculoase în cifre și magnitudine și, bineînțeles, au un impact major asupra datelor cu caracter personal și populației, noul Regulament de CyberSecurity - Regulamentul EU 881/2019 intrat în vigoare la data de 27.06.2019 cu aplicabilitate și în România, ce vine ca un sprijin real pentru organizații.
Important
Prin participarea angajaților la acest curs, instituția/compania va putea demonstra conformitatea cu Art. 39 alin (1) lit. b) și îndeplinirea prevederilor Art. 32, 33, 34 și 38 din Regulamentul EU 679/2016 - GDPR.

Ce este CyberSecurity?

CyberSecurity constă în tehnologii, procese și controale menite să protejeze sistemele, rețelele, programele, dispozitivele și datele de atacurile cibernetice.

Implementarea și conformarea la prevederile GDPR a fost și încă este o adevărată provocare pentru toate instituțiile și organizațiile din sectorul public și din mediul privat care trebuie să fie pregătite în orice moment pentru a demonstra conformitatea cu legislația din domeniul protecției datelor cu caracter personal și a securității informatice fizice și cibernetice.

În perioada 2018-2019 la Autoritatea de supraveghere națională au fost raportate 391 de incidente de securitate GDPR, care s-au soldat cu 391 de investigații din partea ANSPDCP.
La nivel european, numărul incidentelor de securitate GDPR raportate a fost mult mai mare, inclusiv numărul amenzilor aplicate, pornind de la mii de euro al zeci de milioane de euro.
Peste ocean, orașul Baltimore - USA, din cauza unei acțiuni de tip ransomware, a suferit prejudicii de 18 Milioane de dolari.
În Europa există o persoană care a fost condamnată la închisoare cu executare pentru o încălcare a GDPR.


În acest context, venim în sprijinul dvs. pentru a putea evita sancțiunile financiare uriașe ce pot fi atrase de astfel de evenimente neplăcute și vă prezentăm cea mai înțeleaptă modalitate pentru a preveni și combate incidentele de securitate fizice sau cibernetice și de a gestiona relația cu autoritățile și persoanele vizate.

Profitati acum de costul promoțional de participare de doar 1199 lei/per participant
Inscrie-te acum la Cursul Incidente de securitate GDPR & CyberSecurity
”În procesul de implementare a economiei și societății digitale, măsurile de securitate cibernetică cresc în complexitate, în consumul de resurse și în ritmul de inovare. România are planuri ambițioase de implementare a tehnologiei 5G și de adopție de noi tehnologii și concepte cum sunt cloud computing, Internetul Lucrurilor, orașe inteligente, dezvoltarea comerțului electronic. În contextul evoluției tehnologice accelerate, vom prioritiza activitățile dedicate securității cibernetice ca element esențial pentru creșterea economică, prin întărirea cooperării internaționale, dezvoltarea abilităților și competențelor naționale în domeniu, protecția infrastructurilor critice, investiții în elemente de securitate informatică, susținerea antreprenoriatului digital și îmbunătățirea rezilienței la incidente cibernetice”, a declarat Alexandru Petrescu, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale la cea de-a IX-a ediție a conferinței “CYBER WEEK” din 24-26 iunie 2019.

Vă invităm să nu întârziați și să profitați chiar acum de oferta programului de formare, consiliere și sprijin furnizat de Catedra Internațională Onorifică ”Jean Bart” (CIO-SUERD) cu sprijinul tehnic și logistic al Euro Market Solutions. Certificarea absolvenților este asigurată prin CIO-SUERD, proiect în parteneriat cu Academia Română, fondat în anul 2012, proiect ce se bucură de un număr de peste 750 de absolvenți.

Implementarea GDPR a fost și încă este, o adevărată provocare pentru toate instituțiile și organizațiile din sectorul public și din mediul privat care vor trebui să fie pregătite în a asigura conformitatea cu legislația destul de complicată din domeniul protecției datelor cu caracter personal și a securității informatice fizice și cibernetice.

Conform prevederilor Art. 4 alin. 12 din Regulamentul European 679/2016 - GDPR, încălcarea securității datelor cu caracter personal este definita ca o încălcare a securității care duce, în mod accidental sau ilegal, la distrugerea, pierderea, modificarea, sau divulgarea neautorizată a datelor cu caracter personal transmise, stocate sau prelucrate într-un alt mod, sau la accesul neautorizat la acestea.

Conform Barometrului de risc prezentat de Grupul Allianz pentru anul 2019, cu privire la cercetările anuale concentrate asupra riscurilor ce amenință afacerile, există două mari amenințări Întreruperea activității ce depășește 3 milioane de dolari și pe locul secund sunt Incidentele cibernetice, ce generează pierderi anuale de 600 Miliarde de dolari.

Datorita amplorii atacurilor cibernetice, în data de la 2 mai 2019, Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică, a lansat numărul unic 1911, apelabil din toate rețelele, la care pot fi raportate incidentele de securitate cibernetică de către persoane fizice, juridice și instituții publice, oferindu-li-se prin Call Center o asistență primară și consiliere pentru diagnosticare și remediere.

Profitati acum de costul promoțional de participare de doar 1199 lei/per participant
Inscrie-te acum la Cursul Incidente de securitate GDPR & CyberSecurity
În cadrul evenimentului "Bucharest CyberDrill" desfășurat în perioada 27-31 mai 2019, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, domnul Alexandru Petrescu, afirma: ”Atacurile cibernetice prejudiciază anual economia globală cu 400 miliarde euro, iar impactul economic al criminalității cibernetice a crescut de cinci ori din 2013, fiind considerată o provocare pentru însăși securitatea internă a UE. De aceea, reacția rapidă la astfel de incidente este vitală pentru limitarea pagubelor și protejarea utilizatorilor. Scopul evenimentului Bucharest CyberDrill este acela de a dezvolta și consolida capacitatea de răspuns în materie de securitate cibernetică, precum și capacitatea de comunicare/interacțiune a reprezentanților companiilor participante la acest exercițiu. De asemenea, evenimentul își propune să asigure un efort colectiv continuu în ceea ce privește contracararea amenințărilor cibernetice din cadrul centrelor de răspuns la incidente de securitate cibernetică din Europa”.

În cazul unui incident de securitate GDPR, Autoritatea de supraveghere competentă (română sau europeană), poate aplica amenzi care pot ajunge până la 4% din cifra de afaceri globală sau echivalentul a 20 de Milioane de Euro.

În perioada 2018-2019 la Autoritatea de supraveghere națională au fost raportate 391 de incidente de securitate GDPR, care s-au soldat cu 391 de investigații din partea ANSPDCP.

La nivel european, numărul incidentelor de securitate GDPR raportate a fost mult mai mare, inclusiv numărul amenzilor aplicate, pornind de la mii de euro al zeci de milioane de euro.

Peste ocean, orașul Baltimore - USA, din cauza unei acțiuni de tip ransome, a suferit prejudicii de 18 Milioane de dolari. în Europa exista o persoana care a fost condamnata la închisoare cu executare pentru o încălcare a GDPR.


Operatorii de date cu caracter personal au obligația de a raporta în mod obligatoriu în maxim 72 de ore de la producerea oricărui incident de securitate care afectează date cu caracter personal.

Rețineți faptul că, un incident de securitate GDPR poate fi generat de o breșă de securitate, un incident de securitate sau pur și simplu neglijenta unui angajat (exemplu: un click, pierderea unui stick, unui telefon, unui laptop, furnizarea unui ID de acces local sau de la distanta, etc).

Din cauza unui click greșit, a fost generat un incident ce a dus compania Maersk aproape de faliment, generând pierderi comerciale de 300 milioane de dolari.

În cazul în care organizația este subiectul unei investigații va trebui să puteți oferi detaliile solicitate de Autoritatea de supraveghere într-un timp scurt (5-10 zile), fiecare zi de întârziere fiind sancționată cu amendă de 3.000 lei pe zi de întârziere de către A.N.S.P.D.C.P.

Există o epidemie de încălcări a datelor în aceste zile, iar pagubele și costurile generate de încălcări continuă să crească. Cu cât este mai conștientă și mai vigilentă forța de muncă, cu atât mai puțini indivizi care ar putea face ceva neglijent și cu atât mai mulți indivizi care ar putea detecta o încălcare mai devreme. Cele mai multe încălcări ale datelor sunt ușor de prevenit. După revizuirea a peste 1000 de încălcări ale datelor cu caracter personal, un studiu a constatat că mai mult de 90% dintre acestea ar fi putut fi evitate. Potrivit unui sondaj , "42% dintre respondenți au declarat că educația în materie de securitate și conștientizarea noilor angajați a jucat un rol în descurajarea atacurilor potențiale".

În cadrul acestui sondaj, 77% dintre profesioniștii IT au declarat că forța de muncă reprezintă cea mai slabă verigă în securitatea datelor.

Cost promoțional de participare: 1199 lei/per participant
Inscrie-te acum la Cursul Incidente de securitate GDPR & CyberSecurity

Cui se adreseaza Cursul Incidente de securitate GDPR & CyberSecurity ?

Cursul Incidente de securitate GDPR este conceput sa deservească personale care sunt implicate in manipularea și procesarea datelor cu caracter personal, fiind dedicată cu precădere angajaților și persoanelor desemnate pe poziția de CIO Chief Information Officer, Manageri de risc, Administrator de sistem, Responsabil securitate informatică, responsabil cu protecția datelor din:
  • instituțiile publice (ministere, agenții și direcții, primării, regii autonome, universități, școli, grădinițe, spitale, etc.)
  • companiile private si organismele nonguvernamentale, precum și
  • profesioniștilor din domeniu (responsabili securitatea informatica, responsabili protecția datelor, consultanți pentru implementare GDPR / CyberSecurity, persoane care externalizează poziția de DPO, juriști și avocați care oferă asistență în caz de incidente de securitate).
Cursul este ideal pentru profesioniștii din orice rol organizațional care doresc să își însușească fundamentele securității cibernetice și să urmeze o carieră în acest domeniu în plină expansiune.

Cursul Incidente de securitate GDPR & CyberSecurity se adresează persoanelor care doresc să câștige cunoștințe și abordeze riscurile cibernetice, să înțeleagă modul de operare al atacatorilor, să prevină și să combată incidentele de securitate, să își însușească o metodologie de realizare a unei evaluări în cazul depistării unei breșe sau incident de securitate, să apere interesele organizației în fața persoanelor vizate și a autorităților competente.

Prin urmare, recomandam, ca aceste cursuri sa fie urmate de urmatoarele categorii de persoane:
  • Membrilor echipelor de răspuns la incidente / breșe / încălcări GDPR / CyberSecurity;
  • Responsabililor cu securitatea informatica;
  • Managerilor seniori responsabili cu protecția datelor personale în cadrul organizațiilor;
  • Manageri de proiect, consultanți ce doresc să își asigure o baza pentru susținerea organizațiilor în implementarea și alinierea la prevederile GDPR și CyberSecurity;
  • Persoanele care activează și profesează ca DPO – Responsabil cu Protecția Datelor
  • Persoanelor responsabile cu managementul riscurilor;
  • Persoanelor responsabile cu managementul incidentelor de securitate;
  • Persoanelor responsabile cu managementul și securitatea sistemului informatic;
  • Persoanelor responsabile cu securitatea aplicațiilor și platformelor web;
  • Membrilor echipelor ce asigură securitatea informației, a managementului incidentelor și echipei ce asigură continuitatea activității;
  • Experților de conformitate și experților tehnici ce își doresc să se pregătească ca DPO;
  • Consilierilor în securitatea datelor personale;
  • Persoanelor însărcinate cu gestionarea resurselor umane, inclusiv gestionarea datelor personale ce țin de departamentul resurselor umane;
  • Companii de IT ce doresc să dezvolte și să furnizeze software și soluții informatice.


Pentru o mai bună abordare și o înțelegere mai aprofundată a materiei incluse în Cursul Incidente de securitate GDPR & CyberSecurity, precizăm faptul că s-a luat în considerarea un nivel de start, de începător pentru modul de prezentare a informației, iar aceasta a fost însoțită de exemple practice, modele și documente exemplificative (editabile) care acoperă majoritatea documentelor necesare realizării investigațiilor și abordării breșelor/incidentelor de securitate.
Până în prezent, peste 750 de persoane din sectorul privat și public au absolvit deja cursurile Catedrei Internaționale Onorifice Jean Bart în diverse centre universitare din țară și își desfășoară activitatea pe baza competențelor dobândite prin urmarea acestor cursuri.


5 articole din GDPR recomandă ca și DPO-ul să urmeze acest curs

Prin participarea angajaților la acest curs, instituția/compania va putea demonstra conformitatea cu Art. 39 alin (1) lit. b) si indeplinirea prevederilor Art. 32, 33, 34 si 38 din Regulamentul EU 679/2016 - GDPR.

Cursul Incidente de securitate GDPR & CyberSecurity este recomandat si pentru persoanele care asigura pozitia de DPO Responsabil cu Protectia Datelor pentru a-si imbunatati competentele in activitatea acestora, aprofundand si descoperind solutii privind preventia si combaterea incidentelor de securitate GDPR, raspunsurile la solicitarile inaintate de Autoritatea de supraveghere, notiuni si implicatii ale securitatii cibernetice, etc.

Prin obtinerea Certificatului de Absolvire a cursului Incidente de securitate GDPR & CyberSecurity, atât instituțiile cât și organizațiile dvs. va putea demonstra respectarea prevederilor Art. 38 (2) din Regulamentul European 679/2016 - GDPR privind instruirea și formarea continuă a personalului.


Cost promoțional de participare: 1199 lei/per participant
Inscrie-te acum la Cursul Incidente de securitate GDPR & CyberSecurity

Avantajele participantilor

Un plus major il constituie faptul ca Cursul Incidente de securitate GDPR & CyberSecurity se desfasoara doar ONLINE, atunci cand aveti timp, oriunde v-ati afla, de pe orice/oricate dispozitive si in plus, timp de 6 luni aveti acces gratuit la actualizari, fara alte costuri si cheltuieli suplimentare din partea participantului si/sau a institutiei/companiei.

  • Catedra Internationala Onorifica ”Jean Bart” (CIO-SUERD) ofera participantilor la acest curs, un discount de 10% pentru inscrierea la oricare alte cursuri din portofoliul sau.
  • Euro Market Solutions, ofera participantilor la acest curs, un discount de 10% pentru prima comanda plasata de pe siteul www.KitGDPR.ro
  • Cursantii Catedrei Internationala Onorifica ”Jean Bart” (CIO-SUERD), se bucura de un discount de 10% la participarea la acest curs.


Tematica cursului Incidente de securitate GDPR & CyberSecurity

Cursul Incidente de securitate GDPR & CyberSecurity, este structurat în 4 module si paote fi parcurs pe durata a 4 zile, încheindu-se cu evaluarea asimilării materiei și emiterea certificatului de absolvire.

Modulul 1 - CyberSecurity

Noțiuni generale și statistici, echipamente IoT-uri, atacuri de răscumpărare – ransomware, analiza aprofundata a modului de prospectare și realizarea a atacului pentru a putea identifica un atac, testele de penetrare a sistemelor informatice.

Modulul 2 - Incidente de securitate GDPR

Identificare, analiza, riscuri, consecințe, investigații interne, notificare autorități, responsabilități, exemple de breșe/incidente de securitate, asigurări GDPR & Cibernetice.

Modulul 3 – Autorități pentru aplicarea GDPR & CyberSecurity

Modul de acționare, de notificare, cum se formulează un răspuns, ce se așteaptă de la un răspuns, cum desfășoară investigațiile autoritățile, termene de prescripții, sancțiuni și căi de atac, legislație aplicabilă națională și europeană, exemple de sancțiuni aplicate.

Modulul 4 – Laborator – programe și documente practice și tehnice

Politica gestionare incidente de securitate, Echipa de intervenție, Plan de supraviețuire, Check-list-uri avansate de CyberSecurity, Soluții software de testare sistem informatic, Recomandări soluții de securitate.

Profitati acum de costul promoțional de participare de doar 1199 lei/per participant
Inscrie-te acum la Cursul Incidente de securitate GDPR & CyberSecurity

Competențe profesionale dobândite în urma absolvirii cursului Incidente de securitate GDPR & CyberSecurity

Certificarea demonstrează expertiza profesionistului în prevenția și combaterea incidentelor de securitate GDPR punând accent pe domeniul protecției datelor cu caracter personal și a securității informatice fizice și cibernetice în cadrul organizației, pe care bordul administrativ se poate baza.

Obținerea certificărilor oferite de Catedra Internațională Onorifică ”Jean Bart”, înființată împreună cu Academia Română în 2012, indică un nivel de înaltă competență profesională și conduită etică.

După finalizarea acestui curs, vă veți familiariza cu metodologiile de securitate cibernetică, prevenirea și combaterea incidentelor de securitate GDPR. Aceste competențe sunt înscrise pe Anexa de studii atașată la Certificatul de Absolvire:
  • 1. Antrenarea capacității de a comunica cu conducătorul instituției/managerul companiei, precum și cu terțe părți cu privire la drepturile şi obligațiile lor în baza legislației privind protecția datelor cu caracter personal și a securității informatice fizice și cibernetice
  • 2. Aprofundarea componentelor privind formularea de recomandări și oferirea asistenței de specialitate organizației cu privire la interpretarea și aplicarea prevederilor legislației armonizate UE/naționale în vigoare.
  • 3. Inițierea în elementele de bază ale procesului de comunicare cu Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, precum și cu alte autorități naționale sau ale Statelor Membre care sunt implicate în soluționarea unor sesizări în țările de origine ale companiilor cu sucursale/filiale în România.
  • 4. Adaptarea și întărirea modalităților de asumare a principiilor obiectivității, neutralității și eficacității organizaționale în domeniul protecției datelor cu caracter personal și a securității informatice fizice și cibernetice
  • 5. Realizarea obiectivelor ce vizează dezvoltarea profesională continuă și informării permanente.
  • 6. Conștientizarea sporită a principiilor și conceptelor privind securitatea informatică
  • 7. Analizarea și abordarea de programe și controale adecvate pentru a contracara diferite amenințări
  • 8. Analizarea și abordarea incidentelor de securitate a datelor personale din prisma GDPR
  • 9. Dezvoltarea și gestionarea unui plan de prevenire și combatere a incidentelor de securitate
  • 10. Gestionarea relației cu persoanele afectate și mass-media
  • 11. Dezvoltarea tehnicilor și aptitudinilor de monitorizare a aplicării instrumentelor și metodelor de îmbunătățire a eficacității sistemului de management al securității informației.
  • 12. Crearea și dinamizarea capacității de analiză și evaluare a riscurilor pe care le incumbă prelucrarea datelor cu caracter personal și securitatea informatică.
Nu ratati oportunitatea de a evolua si a va specializa, profitand de oferta de 1199 lei/per participant
Inscrie-te acum la Cursul Incidente de securitate GDPR & CyberSecurity

Certificare finala

La final, absolventii Cursului Incidente de securitate GDPR & CyberSecurity primesc Certificatul de Absolvire, eliberat in co-tutela de Catedra Internationala Onorifica ”Jean Bart” (CIO-SUERD), proiect fondat in parteneriat cu Academia Romana (anul 2012), Departamentul de Formare si Consiliere al Asociatiei CLDR Romania, membra a Consiliului Oraselor si Regiunilor Dunarii (Viena), precum si cu suportul tehnic si logistic al Euro Market Solutions.

Durata Cursului Incidente de securitate GDPR & CyberSecurity

Cursul se desfasoara in sistem ONLINE, iar accesul la platforma este 24/24 timp de 6 LUNI!

Participantilor li se pune la dispozitie un cont de acces la suportul de curs, imediat ce va fi activat contul in platforma de e-learning.

Cursurile se pot parcurge sau descarca efectiv atunci cand aveti disponibilitate, chiar daca sunteti in Iasi sau in alta parte, chiar daca este o sarbatoare legala sau daca este noapte. Dupa ce ati parcurs materia pusa la dispozitie de organizatorii Cursului Incidente de securitate GDPR & Cybersecurity, ce contine peste 200 de pagini, puteti completa formularul de evaluare.

Dar, daca nu ati raspuns corect la minim 7 intrebari, nu este o problema, puteti completa formularul de maxim 3 ori. Chiar daca ati depasit faza de evaluare, TOT mai aveti acces la platforma si materialele NOI pe care le vom incarca pe platforma.

Astfel, puteti urma cursul intr-un interval cuprins intre 2 zile si 6 luni, in functie de timpul dvs. alocat cursului si puterea de absortie.

Cost promoțional de participare: 1199 lei/per participant
Inscrie-te acum la Cursul Incidente de securitate GDPR & CyberSecurity

Cum se desfasoara efectiv Cursul Incidente de securitate GDPR & Cybersecurity ?

Acest CURS Incidente de securitate GDPR a fost gandit pentru a veni in ajutorul dvs. rezolvand probleme costurilor de deplasare si a timpului!
Va prezentam pasii care descriu modul de desfasurare efectiva a cursurilor
  • Completati formularul de inscriere
  • Veti primi factura proforma pe adresa de email indicata
  • Confirmati achitarea taxei de inscriere
  • Veti primi datele de conectare in platfoma online de e-learning
  • Accesati contul dvs. si descarcati materialele puse la dispozitie - cand aveti dvs timp
  • Parcurgeti materia si suportul de curs
  • Completati online formularul de evaluare (nu are limita de timp pentru completare) - cand considerati ca sunteti pregatit(-a) (aveti timp 6 luni) - puteti completa formularul de 3 ori, veti primi pe e-mail formularul de evaluare pentru aprofundare Daca NU ati atins cele 7/12 puncte, veti fi informat pentru a recompleta formularul. Daca ATI atins minim cele 7/12 puncte, veti fi informat de rezultatele dvs. si de faptul ca ati trecut evaluarea
  • In cca 7-10 zile veti primi la adresa postala indicata documentele: Certificatul de absolvire, anexa de studii, factura fiscala, contractul de studii, voucherul de servicii (daca e cazul)
  • Timp de 6 luni aveti posibilitatea de a putea descarca materiale suplimentare incarcate pe platforma
Accesul pe platforma nu este limitat la numarul de echipamente, numarul de locatii, etc.

Instituțiile publice pot comanda cursul prin SCIAP

Comanda ferma se poate realiza prin platforma națională de achiziții publice SCIAP, iar plata se va efectua in contul din Trezorerie

Nr-Referință CURS-INCIDENTE CPV 80530000-8 - Euro market Solutions srl
Achizitie  Toolkit DPO prin SCIAP pentru Institutii Publice



Serii noi și Înscrieri la Cursul Incidente de securitate GDPR

IN FIECARE SE ZI SE ORGANIZEAZA SERII NOI

Profita acum de oferta de participare: 1199 lei/per participant
Inscrie-te acum la Cursul Incidente de securitate GDPR & CyberSecurity

 
Recomandam Cursurile DPO  pentru toate persoanele care intra in contact cu datele personale
Înscrie-te la Curs Incidente Securitate GDPR & CyberSecurity 859 lei
NOU: acum puteți plăti în rate fără dobândă prin eMag
Va invitam sa va formati o persoana pentru a cunoaste modul de combatere si prevenire a breselor si incidentelor de securitate GDPR & Cybersecurity  organizat de Catedra Internationala Onorifica Jean Bart proiect realizat impreuna cu Academia ROmana in 2012 - Peste 750 de cursanti absolventi


Aparitii in presa si mass media

Cursuri pentru preventia atacurilor informatice - cibernetice

Catedra Internaţională Onorifică "Jean Bart" (CIO-SUERD), proiect fondat în parteneriat cu Academia Română (2012) şi Departamentul de Formare şi Consiliere al CLDR România, derulează Programul de Naţional de Formare, împreună cu partenerul logistic Euro Market Solutions. Astfel, este coordonat ştiinţific un program special de asistenţă şi consiliere privind incidentele de securitate, destinat pe termen scurt şi mediu instituţiilor publice şi companiilor private.
"Uităm, uneori, faptul că greşeala este umană şi că problemele apăsătoare ne influenţează atenţia şi meticulozitatea în activitatea profesională. O soluţie pro-activă pentru acest aspect este conştientizarea la nivel de angajat a responsabilităţii saleşi apartenenţei la echipa organizaţiei. Atât timp cât acesta scapă de percepţia că ar reprezenta cu o piesă înlocuibilă la orice moment, acesta poate deveni mai mult decât un angajat, un activ al organizaţiei. Astfel, se recomandă organizaţiilor să incline în responsabilizarea angajaţilor, prin încurajarea participării la cursuri de formare profesională continuă, motivarea continuă etc. Este importat, dacă nu chiar vital, ca angajaţii să fie instruiţi şi să existe chiar afişe care să le reamintească cum identifică o vulnerabilitate, ameninţare sau breşă de securitate, cui trebuie să o raporteze şi ce are de făcut în acea situaţie (...) De multe ori, detectarea unei breşe poate dura o perioadă cuprinsă între 100 şi 250 de zile", susţine oficialul CLDR România.
Acesta a adăugat că, în funcţie de natura şi implicaţiile incidentului, precum şi a datelor afectate, organizaţiile au un set de obligaţii de notificare a incidentului la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Protecţiei Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), la Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) şi la Autoritatea Naţională pentru Administrarea şi Reglementarea în Comunicaţii (ANCOM), precum şi către instituţiile specializate din cadrul Poliţiei Române.
Sursa: Agerpres.ro

500 de breşe de securitate raportate în România în 2018-2019

Aproximativ 500 de breşe de securitate au fost raportate în România, în ultimul an, de la pierderea unui telefon sau furtul unui laptop din cadrul unei companii de asigurări până la sustragerea datelor dintr-o aplicaţie a unui furnizor de energie, a declarat, pentru Agerpres, Sever Avram, preşedintele executiv al Asociaţiei 'Comunităţile Locale Riverane Dunării' - CLDR România.

"Breşele, incidentele de securitate se produc atunci când prin anumite activităţi, în mod accidental sau ilegal, se încalcă securitatea datelor, prin distrugerea, pierderea, modificarea, sau divulgarea neautorizată a datelor transmise, stocate sau prelucrate într-un alt mod sau prin accesarea datelor de către persoane neautorizate. În ultimul an, în România, au fost raportate în jurul a 500 de breşe de securitate, de la cele mai banale la cele mai grave, printre care amintim: pierderea unui telefon, sustragerea unui laptop din cadrul unei companii de asigurări, postarea neautorizată a unor imagini video pe o platformă socială de angajaţii unei staţii de carburanţi, sustragerea datelor dintr-o aplicaţie a unui furnizor de energie şi expunerea unui fişier cu datele aferente tranzacţiilor unui site de consultanţă", a precizat Avram.

Potrivit specialistului, organizaţiile ar trebui, în mod categoric, să deţină specialiştii care să monitorizeze periodic sistemul pentru vulnerabilităţi şi să pună în aplicare simulări de atac pentru asigurarea sistemului, iar angajaţii să fie instruiţi.
Sursa: DCNews.ro

CLDR România: Aproximativ 500 de breşe de securitate, raportate în ultimul an, de la cele mai banale la cele mai grave

În ultimul an, în România, au fost raportate în jurul a 500 de breşe de securitate, de la cele mai banale la cele mai grave, printre care amintim: pierderea unui telefon, sustragerea unui laptop din cadrul unei companii de asigurări, postarea neautorizată a unor imagini video pe o platformă socială de angajaţii unei staţii de carburanţi, sustragerea datelor dintr-o aplicaţie a unui furnizor de energie şi expunerea unui fişier cu datele aferente tranzacţiilor unui site de consultanţă", a precizat Avram.

Acesta a adăugat că, în funcţie de natura şi implicaţiile incidentului, precum şi a datelor afectate, organizaţiile au un set de obligaţii de notificare a incidentului la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Protecţiei Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), la Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) şi la Autoritatea Naţională pentru Administrarea şi Reglementarea în Comunicaţii (ANCOM), precum şi către instituţiile specializate din cadrul Poliţiei Române.
Sursa: Economica.net

Sesiuni online de pregătire pentru profesionişti

Platforma educaţională a Catedrei Internaţionale Onorifice în sprijinul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (CIO-SUERD) găzduieşte, începând din data de 10 iulie, sesiuni online de pregătire pentru profesionişti, consultanţi, avocaţi, manageri sau decidenţi care au, astfel, oportunitatea de a promova mai rapid în carieră, inclusiv prin obţinerea titlului de doctor într-un domeniu dorit, se arată într-un comunicat al Eurolink - Casa Europei, transmis luni AGERPRES.

Sesiuni estivale inter-disciplinare pentru cariere profesionale de succes prin Programul Pre-Doctoral al Catedrei Internaționale Onorifice ”Jean Bart”
Obiectivul-cheie al acestor sesiuni, care se desfășoară în lunile iulie-august-septembrie, constă în ghidajul celor motivați de continuarea carierei, fie în țară, fie la nivel UE, pentru a dezvolta, în cadrul viitoarelor lor lucrări științifice, îndeosebi aplicații și metodologii inovative în contextul priorităților dezvoltării macro-regionale de proiecte și afaceri în Regiunea UE a Dunării și în Bazinul Mării Negre.

Tematica interdisciplinară a sesiunilor estivale cuprinde: expert în managementul bioeconomiei, inovării şi bunei guvernanţe (pentru project managerii, consultanţii şi antreprenorii în economie circulară, bioeconomie şi managementul inovării), expert în dezvoltare macroregională - Regiunea UE a Dunării (pentru cei interesaţi în studiile de planificare şi dezvoltare macroregională, în special în context SUERD), expert în inovare urbană - Smart City (pentru urbanişti, arhitecţi, decidenţi), promotor şi expert în Managementul Destinaţiei Turistice (OMD) - pentru cei interesaţi de domeniul turismului şi serviciilor conexe, respectiv ofiţer protecţie date cu caracter personal (DPO) şi expert în incidente de securitate GDPR & CyberSecurity (pentru specialiştii IT&C).
Multumim pe acesta cale celor care au scris despre programul si cursul propus de noi:

Stiri despre protectia datelor

Avocatoo amenda de 3000 Euro pentru o bresa GDPR – a treia amenda GDPR din Romania – adevarul din spate

Conform comunicatului de presă al Autorității de supraveghere ANSPDCP, în data de 5 iulie 2019 a fost finalizată o investigație în urma căreia a fost aplicată o sancțiune cu amendă în valoare de 3000 euro pentru operatorul siteului Avocatoo .ro … Continuă să citești → ...


Lanțul hotelier Marriott – amenda de 99 Milioane de Lire pentru bresa GDPR

Pentru o breșă asupra securității și confidențialității datelor personale a 383 Milioane de clienți, Marriott International urmeaza a fi sancționat cu amendă de 99 Milioane de lire pentru încalcarea prevederilor impuse de GDPR, de către Autoritatea de supraveghere britanica Conform … ...


Cea mai mare amenda GDPR 183.390.000 Lire pentru British Airways

Autoritatea de supraveghere britanică a anunțat că intenționează să aplice o sancțiune cu amendă în valoare de 183.390.000 Lire operatorului British Airways pentru o breșa de securitate în care au fost compromise datele personale peste 500.000 de clienți, provocând o … Continuă să c...


Inca o sanctiune cu amenda de 15.000 Euro pentru incalcarea GDPR de către un hotel al WTC Bucuresti

În data de 02.07.2019, Autoritatea Națională de Supraveghere, ANSPDCP a finalizat încă o investigație la WORLD TRADE CENTER BUCHAREST S.A. și a constatat că operatorul a încălcat prevederile Art. 32 alin. (4) raportat la Art. 32 alin. (1) și alin. … Continuă să citești → ...


Curs Incidente de securitate GDPR & CyberSecurity – Abordare, Evaluare, Preventie, Actiune, Cai de atac

Avem vești bune pentru dumneavoastră: având în vedere aplicarea noului Regulament EU de Cybersecurity nr. 881/2019, am pregătit un nou curs care va aprofunda prevenirea și combaterea incidentelor de securitate GDPR și CyberSecurity, prezentand modalități de Abordare, Evaluare, Prevenție, ...


130.000 Euro amenda pentru ca a incalcat GDPR aplicata in ROMANIA catre ANSPDCP

UNICREDIT BANK S.A a fost sancționat contravențional cu amenda în cuantum de 613.912 lei, echivalentul în euro al sumei de 130.000 euro pentru că a încălcat prevederile art. 25 alin. (1) din Regulamentul (UE) 2016/679 – GDPR, de către Autoritatea … Continuă să citești → ...


Amenda GDPR 400.000 Euro pentru vulnerabilitate in site web si incalcare a GDPR

O companie ce activeaza in domeniul imobiliar a fost sanctionata cu amenda de 400.000 Euro pentru o vulnerabilitate de securitate in siteul web si incalcare a GDPR-ului deoarece care expunea copii dupa documetele personale ale clientilor sai. Constatarile investigatiei Pornind … Continuă să cite...


Pe operatorii de date personale îi așteaptă controale și amenzi! Raluca Popa ANSPDCP

Raluca Popa, consilier Birou Plângeri în cadrul ANSPDCP, în cadrul evenimentului ”Data Protection: Un an de la intrarea în vigoare a GDPR”, Ediția a VII-a din 23 mai 2019, a anunțat faptul că în perioada următoare Autoritatea de supraveghere va … Continuă să citești → ...


Bilanț GDPR după 1 an de la aplicare

La doar câteva zile de la prima aniversare a aplicări GDPR, Consiliul European pentru Protecția Datelor a supravegheat Autoritățile de Supraveghere ale SEE și face bilanțul realizărilor Consiliului. Încă din prima zi de aplicare, primele cazuri transfrontaliere au fost înregistrate … Co...


Ce riscăm în cazul unui control de la Autoritatea de supraveghere?

În cazul unui control de la autoritatea de supraveghere, organizația riscă o amendă maxima de 20.000.000 Euro sau 4% din cifra de afaceri globală, dar dacă sancțiunile stabilite în urma investigațiilor desfășurate prevăd aplicarea de amenzi contravenționale, acestea se vor … Continuă...


Cele mai mari amenzi aplicate în baza prevederilor impuse de GDPR

Vă prezentăm o listă cu cele mai mari amenzi primite de Operatorii care au încălcat prevederile GDPR și au fost sanctionați de către Autoritatea de supraveghere aferentă fiecărei țări din spațiul Uniunii Europene. Autoritatea de surpaveghere ANSPDCP, în vederea asigurării … Continu�...


Ce șanse are organizația să fie subiectul unui control din partea Autorității de Supraveghere?

Odată cu intrarea în vigoare a Regulamentului General pentru Protecția Datelor, GPDR, Autoritatea de supraveghere ANSPDCP poate decide ca organizația pe care o reprezentați să fie obiectul unei investigații / control / anchete. Aceste investigații desfășurate de catre Autoritatea de … Co...


Brese de securitate Probabilitate și Tratament

Breșe de securitate sau incidente care compromit sistemele informatice sunt fenomene din ce in mai frecvente și mai agresive, iar pentru a ne feri nu este suficient să ne rugăm sau să sperăm că necazul ne va ocoli. Chiar mie? … Continuă să citești → ...


ANSPDCP investigații soldate cu amenzi de 144.000 lei pentru Banca Comercială Română SA – conform hotărârilor judecătorești

În urma investigațiilor desfășurate de catre Autoritatea de supraveghere ANSPDCP, au fost aplicate măsuri corective și sancțiune cu amendă contravențională în valoare de 144.000 LEI aplicată operatorului Banca Comercială Română SA. Operatorul de date personale, Banca Comercială Româ...


ANSPDCP investigații soldate cu amenzi de 25.000 lei pentru Banca Românească SA – conform hotărârilor judecătorești

În urma investigațiilor desfășurate de catre Autoritatea de supraveghere ANSPDCP, au fost aplicate măsuri corective și sancțiune cu amendă contravențională în valoare de 25.000 LEI aplicată operatorului Banca Românească SA. Operatorul de date personale, Banca Românească SA vizat de a...


ANSPDCP investigație sancționată cu amendă aplicată ERB Retail Services IFN SA – conform hotărâre judecătorească

În urma investigațiilor desfășurate de catre Autoritatea de supraveghere ANSPDCP, au fost aplicate măsuri corective și sancțiune cu amendă contravențională în valoare de 10.000 LEI aplicată operatorului ERB Retail Services IFN SA. Operatorul de date personale, ERB Retail Services IFN …...


ANSPDCP investigație sancționată cu amendă aplicată Easy Asset Management SA – conform hotărâre judecătorească

În urma investigațiilor desfășurate de catre Autoritatea de supraveghere ANSPDCP, au fost aplicate măsuri corective și sancțiune cu amendă contravențională în valoare de 25.000 LEI aplicată operatorului Easy Asset Management SA. Operatorul de date personale, Easy Asset Management SA viza...


ANSPDCP investigație sancționată cu amendă aplicată Simplu Credit IFN SA – conform hotărâre judecătorească

În urma investigațiilor desfășurate de catre Autoritatea de supraveghere ANSPDCP, au fost aplicate măsuri corective și sancțiune cu amendă contravențională în valoare de 5.000 LEI aplicată operatorului Simplu Credit IFN SA. Operatorul de date personale, Simplu Credit IFN SA vizat … Con...


ANSPDCP investigație sancționată cu amendă aplicată Bancpost SA – conform hotărâre judecătorească

În urma investigațiilor desfășurate de catre Autoritatea de supraveghere ANSPDCP, au fost aplicate măsuri corective și sancțiune cu amendă contravențională în valoare de 20.000 LEI aplicată operatorului Bancpost SA . Operatorul de date personale, Bancpost SA vizat de această investigaț...


ANSPDCP investigație sancționată cu amendă aplicată Verida Credit IFN SA – conform hotărâre judecătorească

În urma investigațiilor desfășurate de catre Autoritatea de supraveghere ANSPDCP, au fost aplicate măsuri corective și sancțiune cu amendă contravențională în valoare de 17.000 LEI aplicată operatorului Verida Credit IFN SA. Operatorul de date personale, Verida Credit IFN SA vizat … Co...





Sursa: Stirile PRO TV

Stirile ProTV: Firmele, obligate să protejeze datele personale ale românilor. Amenzile sunt uriaşe
iLikeIT:
Cum ne putem proteja datele persoanele
Antena1:
Românii, imprudenți cu datele personale
 
 
Curs DPO Bucuresti
Cursuri DPO Bucuresti
Cursuri Ofiter protectia datelor Bucuresti
Curs formare DPO Bucuresti
Curs acreditate DPO Bucuresti

Privacy Policy
Pagina generata in 0.2227 secunde.