Profita de oportunitatea de a urma ONLINE Cursuri GDPR  vizand Protectia Datelor Personale oferite de Catedra Internationala Onorifica Jean Bart prin online chiar daca te afli in

Protecția datelor este un aspect deosebit de important pentru noi. Utilizarea paginilor noastre de Internet este posibilă fără indicarea datelor personale, cu toate acestea, dacă cineva dorește să utilizeze servicii noastre prin intermediul site-ului, prelucrarea datelor cu caracter personal ar putea deveni necesară. Dacă prelucrarea datelor cu caracter personal este necesară și nu există o bază legală sau un contract pentru o astfel de prelucrare, obținem în general consimțământul persoanei vizate.

Termenii si conditiile de utilizare a acestui site, politica de utilizare a cookie-urilor, politica de confidentialitate si declaratia de confidentialitate se regasesc la adresa https://www.euromarket.ro/confidentialitate.php







Prezentul document de informare este destinat utilizatorilor pentru a pune in vedere prezenta si utiliarea de cookie-urilor


Introducere

Prezenta Politică privind fișierele cookies se aplică tuturor utilizatorilor paginiilor de internet aparținând siteurilor www.CursDPO.ro, www.CursGDPR.ro, www.RPI.ro, www.CursDPO.ro/blog-gdpr.
Informațiile prezentate în continuare au ca scop informarea utilizatorilor acestei pagini de internet cu privire la plasarea, utilizarea și administrarea cookie-urilor de către în contextul navigării utilizatorilor pe această pagină de internet.

 


Ce sunt cookie-urile?

Folosim termenul „cookie”-uri pentru a ne referi la modulele cookie și la tehnologiile similare prin intermediul cărora pot fi colectate informații în mod automat.

Un „Internet Cookie” (termen cunoscut și sub denumirea de „browser cookie” sau „HTTP cookie” ori „cookie”) reprezintă un fișier de mici dimensiuni, format din litere și numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau pe alte echipamente ale unui utilizator prin intermediul cărora se accesează internetul.

Cookie-urile sunt instalate prin solicitarea emisă de un web-server către un browser (de ex.: Internet Explorer, Firefox, Chrome). Cookie-urile odată instalate au o durată de existență determinată, rămânând „pasive”, în sensul că nu conțin programe software, viruși sau spyware și nu vor accesa informațiile de pe hard driverul utilizatorului pe al cărui echipament au fost instalate.

Un cookie este format din două părți:

  • numele cookie-ului; și
  • conținutul sau valoarea cookie-ului.

Din punct de vedere tehnic, doar web-serverul care a trimis cookie-ul îl poate accesa din nou în momentul în care un utilizator se întoarce pe pagina de internet asociată web-serverului respectiv.
Cookie-urile în sine nu solicită informații cu caracter personal pentru a putea fi utilizate și, în cele mai multe cazuri, nu identifică personal utilizatorii de internet.  


 

Pentru ce scopuri sunt utilizate cookie-urile de acest website

Cookie-urile sunt utilizate pentru a furniza utilizatorilor acestei pagini de internet o experiență mai bună de navigare și servicii adaptate nevoilor și interesului fiecărui utilizator în parte și anume pentru:

  • îmbunătățirea utilizării acestei pagini de internet, inclusiv prin identificarea oricăror erori care apar în timpul vizitării/utilizării acesteia de către utilizatori;
  • furnizarea de statistici anonime cu privire la modul în care este utilizată această pagină de internet de către Elmarcont srl, în calitate de deținător al acestor pagini de internet;
  • anticiparea unor eventuale bunuri care vor fi în viitor puse la dispoziția utilizatorilor prin intermediul acestei pagini de internet, în funcție de serviciile / produsele accesate.

Pe baza feedback-ului transmis prin cookie-uri în legătură cu modul în care se utilizează această pagină de internet, poate adopta măsuri pentru ca această pagină de internet să fie mai eficientă și mai accesibilă pentru utilizatori. Astfel, utilizarea cookie-urilor permite memorarea anumitor setări/preferințe stabilite de către utilizatorii acestei pagini de internet, precum:

  • limba în care este vizualizată o pagină de internet;
  • moneda în care se exprimă anumite prețuri sau tarife;
  • facilitarea accesului în contul utilizatorilor;
  • postarea comentariilor pe site;
  • alte detalii.
 
 

Care sunt avantajele Cookie-urilor?

Un cookie conține informații care fac legatura între un web-browser (utilizatorul) și un webserver anume (site-ul). Dacă un browser accesează acel web-server din nou, acesta poate citi informația deja stocată și reacționa în consecință. Cookie-urile asigură utilizatorilor o experiență plăcută de navigare și susțin eforturile multor websiteuri pentru a oferi servicii confortabile și personalizate utilizatorilor, ca de exemplu preferințele în materie de confidențialitate online, opțiunile privind limba website-ului, coșuri de cumparături sau publicitate relevantă.  


 

Care este durata de viață a cookie-urilor?

Durata de viață a cookie-urilor poate varia semnificativ, depinzând de scopul pentru care este plasat. Există următoarele categorii de cookie-uri care determină și durata de viață a acestora:

  • Cookie-uri de sesiune– Un „cookie de sesiune” este un cookie care este șters automat când utilizatorul își închide browserul.
  • Cookie-uri persistente sau fixe– Un „cookie persistent” sau „fix” este un cookie care rămâne stocat în terminalul utilizatorului până când atinge o anumită dată de expirare (care poate fi în câteva minute, zile sau câțiva ani în viitor) sau până la ștegerea acestuia de către utilizator în orice moment prin intermediul setărilor browserului.
 
 

Cele două mari categorii de cookie-uri

Cookie-uri de sesiune – acestea sunt stocate temporar în directroul de cookie-uri al browserului web al echipamentului utilizatorului (pe calculatorul/laptopul/telefonul acestuia) pentru ca acesta să le memoreze până când utilizatorul iese de pe website-ul respectiv sau închide fereastra browserului ( de exemplu în momentul autentificării sau deconectării pe un cont de utilizator).


Cookieuri Persistente – acestea sunt stocate pe hard-drive-ul unui computer sau echipament (și în general depinde de durata de viață prestabilită pentru cookie). Cookie-urile persistente le includ și pe cele plasate de un alt site decât cel pe care îl vizitează utilizatorul la momentul respectiv – cunoscute sub numele de ‘third party cookies’ (cookieuri plasate de terți) – care pot fi folosite în mod anonim pentru a memora interesele unui utilizator, astfel încât să fie livrată publicitate cât mai relevantă pentru utilizatori.  


 

Ce sunt cookie-urile plasate de terți?

Anumite secțiuni de conținut de pe pagina de internet pot fi furnizate prin intermediul unor terți, adică nu de către , caz în care aceste cookie-uri sunt denumite cookie-uri plasate de terți („third party cookie-uri”).

Terții furnizori ai cookie-urilor trebuie să respecte, de asemenea, regulile în materie de protecție a datelor și Politica de Confidențialitate disponibilă pe această pagină de internet.

Aceste cookie-uri pot proveni de la urmatorii terți: Google Analytics, Facebook, Optinmonster, LivechatInc, etc.

Unele cookie-uri sunt folosite exclusive pentru o singură sesiune (session cookies) și nu mai sunt reținute odată ce utilizatorul a părasite website-ul și unele cookie-uri sunt reținute și refolosite de fiecare data când utilizatorul revine pe acel website (‘cookie-uri permanente‘).

Cu toate aceste, cookie-urile pot fi șterse de un utilizator în orice moment prin intermediul setărilor browserului. Mai multe detalii despre acest asptect regăsiți spre finlaul prezentei politici.

 
 

Ce cookie-uri sunt folosite prin intermediul acestui website

Prin utilizarea sau/și vizitarea paginiilor de internet disponibile pe acest website pot fi plasate următoarele cookie-uri:

  1. Cookie-uri de performanță a paginii de internet;
  2. Cookie-uri de analiză a utilizatorilor;
  3. Cookie-uri pentru geotargetting;
  4. Cookie-uri de înregistrare;
  5. Cookie-uri pentru publicitate;
  6. Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate;

 

Cookie-uri de performanță

Prin acest tip de cookie-uri sunt memorate preferințele utilizatorului acestei pagini de internet, astfel încât setarea din nou a preferințelor în cazul vizitării ulterioare a paginii de internet nu mai este necesară.


 

Cookie-uri de analiză a utilizatorilor

Aceste cookie-uri ne informează dacă un anumit utilizator al paginii de internet a mai vizitat sau utilizat această pagină de internet anterior. Aceste cookie-uri sunt utilizate doar în scopuri statistice.

De fiecare data când un utilizator vizitează acest site scripturile de analiză furnizate de terți generează un cookie de analiză a utilizatorului. Acest cookie ne spune dacă utilizatorul a mai vizitat acest site până acum. Browserul ne va spune dacă aveți acest cookie, iar dacă nu, se va genera unul. Acesta permite monitorizarea utilizatorilor unici care ne vizitează și cât de des o fac. Atât timp cât nu sunteți înregistrat pe acest site, acest cookie nu poate fi folosit pentru a identifica persoanele fizice, ele sunt folosite doar în scop statistic. Dacă sunteți înregistrat putem ști, de asemenea, detaliile pe care ni le-ați furnizat, cum ar fi adresa de e-mail și numele de utilizator – acestea fiind supuse confidențialității și prevederilor din secțiunea de Termeni și Conditii, Politica de confidențialitate precum și prevederilor legislației în vigoare cu privire la protejarea datelor cu caracter personal.


 

Cookie-uri pentru localiare geografica (geotargeting)

Aceste cookie-uri sunt utilizate de către un scripturile de analiza a traficului care stabilește țara de proveniență a utilizatorului paginii de internet. Vor fi primite aceleași conținut și tipuri de  reclame indiferent de limba selectată.

Cookieul acesta este complet anonim și este folosit doar pentru a targeta conținutul – chiar și atunci când sunteți pe o pagină afișata de exemplu în limba română, iar la comuntarea în altă limbă primi aceeași reclamă.


 

Cookie-uri pentru înregistrare

Atunci când vă înregistrați pe acest website, se generează cookie-uri care memorează acest demers. Serverele utilizează aceste cookie-uri pentru a ne arăta contul cu care sunteți înregistrat, ulterior autentificat și dacă aveți permisiunea pentru a accesa anumite zone sau servicii.

De asemenea, utilizarea acestor cookie-uri permite să asociem orice acțiuni, precum completarea unui formular, plasarea unei comenzi, alte acțiuni specifice, postarea unui articol/conținut sau a unui comentariu postat pe pagina de internet cu username-ul contului folosit.

În cazul în care nu a fost selectată opțiunea „păstrează-mă înregistrat”, aceste cookie-uri se vor șterge automat la momentul terminării sesiunii de navigare.


 

Cookie-uri pentru publicitate

Aceste cookie-uri permit vizualizarea de către un utilizator a unor mesaje publicitare specifice, jurnalizarea tipului de reclama și a timpului scurs de la momentul vizualizării respectivului mesaj publicitar până la final sau până la întrerupere. Ca atare, astfel de cookie-uri sunt folosite pentru targetarea publicității online. Aceste cookie-uri sunt anonime, stocând informații despre contentul vizualizat, nu și despre utilizatori.

 De asemenea, setăm cookie-uri anonime și prin alte website-uri cu care avem în derulare campanii de publicitate. Primindu-le, astfel, noi le putem folosi pentru a vă recunoaște ca vizitator al acelui website, dacă ulterior veți vizita site-ul nostru, vă vom putea livra publicitatea bazată pe această informație sau oferi discounturi preferențiale.


 

Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate

O mare parte din publicitatea pe care o regăsiți pe acest site aparține terțelor părți. Unele dintre aceste terțe părti folosesc propriile cookie-uri anonime pentru a analiza cât de multe persoane au fost expuse unui mesaj publicitar sau pentru a vedea câte persoane au fost expuse de mai multe ori la aceeași spot/reclamă. Companiile care generează aceste cookie-uri au propriile politici de confidențialitate, iar acest website nu are acces pentru a citi sau scrie aceste cookie-uri. Cookie-urile acestor terțe părți pot fi folosite pentru a va arata publicitatea targetă inclusiv în alte site-uri, bazându-se pe istoricul de navigare al dvs. pe acest website.


 

Alte cookie-uri aparținând unor terțe părți

Pe unele pagini, terții cu care colaborăm pot seta propriile cookie-uri anonime, în scopul de a urmări succesul unei aplicații, acțiuni, eficiența unui spot/reclame sau pentru a personaliza o aplicație, spot sau reclamă ulterioară. Datorită modului de utilizare, acest website nu poate accesa aceste cookie-uri, la fel cum terțele părți nu pot accesa cookie-urile deținute de acest website. De exemplu, atunci când distribuiți un articol folosind butonul de partajare pentru rețelele sociale aflat pe acest website, acea rețea socială va înregistra activitatea dvs. printr-un cookie pe care doar aceasta si dvs. îl controlați.  


 

Ce tip de informații sunt stocate și accesate prin intermediul cookie-urilor?

Cookie-urile păstrează informații într-un fișier text de mici dimensiuni care permit recunoașterea browserului. Aceast website recunoaște browserul până când cookie-urile expiră sau sunt șterse. Așa cum enunțam anterior, cookie-ul stochează informații importante care îmbunătățesc experiența de navigare pe Internet ( ex: setările limbii în care se dorește accesarea unui site; păstrarea unui user logat în contul de webmail; securitatea online banking; păstrarea produselor în cosul de cumpărături, etc.).  


 

Particularizarea setările browserului în ceea ce privește cookie-urile

În cazul în care utilizarea cookie-urilor nu este deranjantă iar calculatorul sau echipamentul tehnic utilizat pentru navigarea pe această pagină de internet este folosit doar de către dumneavoastră, pot fi setate termene lungi de expirare pentru stocrarea istoricului de navigare. În cazul în care calculatorul sau echipamentul tehnic utilizat pentru navigarea pe această pagină de internet este folosit de mai multe persoane, poate fi luată în considerare setarea pentru ștergerea datelor individuale de navigare de fiecare dată când browserul este închis.

 

De ce sunt cookie-urile importante pentru utilizarea resurselor de pe internet?

Cookie-urile reprezintă punctul central al functionării eficiente a Internetului, a websiteurilor și interacțiunii cu vizitatorii și utilizatorii acestora, permițând ofeririea unei experiențe de utilizare plăcute și adaptate necesităților acestora.

Cookie-urile ajută la generarea unei experiențe de navigare prietenoase și adaptate conform preferințelor și intereselor fiecărui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor poate face unele site-uri imposibil de utilizat. Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu înseamnă că nu veți mai primi publicitate online – ci doar că aceasta nu va mai putea ține cont de preferințele și interesele dvs, evidențiate prin comportamentul de navigare. 

 
 

Exemple de întrebunțări importante ale cookie-urilor

Vă prezentăm o listă succintă de cookieuri care nu necesită autentificarea unui utilizator în contul său, dar este esențial ca aceste cookie-uri să existe:

Conținut și servicii adaptate preferințelor utilizatorului – categorii de știri, vreme, sport, hărți, servicii publice și guvernamentale, site-uri de entertainment și servicii de călatorii-turism.

Oferte adaptate pe interesele utilizatorilor – reținerea parolelor, preferințele de limbă, ca de exemplu afișarea rezultatelor căutarilor în limba Română.

Reținerea filtrelor de protecție a copiilor privind conținutul pe Internet, precum opțiuni de tip family mode, funcții de căutare în siguranță.

Limitarea frecveței de difuzare a reclamelor, ca de exemplu limitarea numărului de afișări a unei reclame pentru un anumit utilizator pe un anumite website.

Furnizarea de publicitate mai relevanta pentru utilizator, respectiv măsurarea, optimizarea și caracteristicile de analizare – cum ar fi confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un site, de un anumit tip de conținut ce este vizualizat și modul cum un utilizator ajunge pe un website - siteurile de referință, ca de exemplu prin motoare de căutare, direct sau din alte website-uri, etc.

Site-urile derulează aceste analize asupra utilizării lor pentru a îmbunătăți site-urile în beneficiul utilizatorilor.

 

Lista cu cookie-uri utilizate de acest site

Nume cookie Valoare cookie



Ștergerea cookie-urilor ne-necesare

Pentru a șterge cookie-urile ne-necesare instalate de acest site trebuie doar să apăsați butonul de mai jos.
După ce se va efectua ștergere acestora, pagina actuală se va reîncărca. Dacă aveți nelămuriri sau întâmpinați dificultăți, vă rugăm să nu ezitați să ne contactați.




Chestiuni legate de securitate și probleme legate de confidențialitate

Rețineți faptul că Cookie-urile NU sunt viruși! În componența sa, acestea utilizează ca format, text simplu. Nu sunt alcătuite din bucăți de cod așa că nu pot fi executate și nici nu pot auto-rula.

În consecință, nu se pot duplica sau replica pe alte rețele pentru a rula sau replica din nou. Deoarece nu pot îndeplini aceste funcții, cookie-urile nu pot fi considerate viruși. Cookie-urile pot fi totuși folosite pentru scopuri negative.

Deoarece stochează informații despre preferințele și istoricul de navigare al utilizatorilor, atât pe un anume website cât și pe mai multe alte siteuri, totuși cookieurile pot fi folosite ca o formă de Spyware.

Multe produse anti-spyware sunt conștiente de acest fapt și în mod constant marchează cookie-urile pentru a fi șterse în cadrul procedurilor de ștergere/scanare anti-virus/anti-spyware.

În general browserele au integrate setări de confidențialitate care furnizează diferite nivele de acceptare a cookie-urilor, perioada de valabilitate și ștergere automată după ce utilizatorul a vizitat un anumit site.

 

Alte aspecte de securitate legate de cookie-uri

Deoarece protecția identității este foarte valoroasă și reprezintă dreptul fiecărui utilizator de internet, este indicat să se știe ce eventuale probleme pot crea cookie-urile.

Pentru ca prin intermediul lor se transmit în mod constant în ambele sensuri informații între browser și site, dacă un atacator sau persoană neautorizată intervine în parcursul de transmitere a datelor, informațiile conținute de cookie-uri pot fi interceptate.

Desi foarte rar, acest lucru se poate întâmpla, în specuial dacă browserul se conectează la server folosind o retea necriptată, ca de exemplu o conexiune la internet printr-o rețea WiFi nesecurizată sau accesarea unui site pe protocol nesecurizat HTTP - în loc de HTTPS.

Alte atacuri bazate pe cookie implică setări greșite ale cookie-urilor pe servere. De exemplu, dacă un site nu solicită browserului să folosească doar canale de comuniacare criptate (https/tls/ssl), atacatorii pot exploata această vulnerabilitate pentru a păcăli browserele în a trimite informații prin intermediul canalelor nesecurizate. Astfel, atacatorii utilizează ulterior informațiile în scopuri pentru a accesa neautorizat anumite website-uri ale căror credențiale au fost stocate în cookie-urile interceptate/sustrase. Este foarte important să fiți atenți în alegerea metodei celei mai potrivite de protecție a informațiilor personale stocate pe echipamentele pe care le depozitați/utilizați.

 
 

Sfaturi utile pentru o navigare sigură și responsabila bazată pe cookie-uri

Datorită flexibilității lor și a faptului că majoritatea dintre cele mai vizitate website-uri și cele mai mari folosesc cookie-uri, utilizarea acestora este aproape inevitabilă.

Dezactivarea cookie-urilor nu va permite accesul utilizatorului pe website-urile cele mai răspândite și utilizate printre care Youtube, Gmail, Yahoo și altele.

Particularizați-vă setările browserului în ceea ce privește cookie-urile pentru a reflecta un nivel confortabil al securității utilizării cookie-urilor de către dvs..

Dacă nu vă deranjează cookie-urile și sunteți singura persoana care utilizaeaza echipamenteul/computerul, puteți seta termene lungi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare și al datelor personale de acces.

Daca impartiti accesul la calculator, puteți lua în considerare setarea browserului pentru a șterge datele individuale de navigare de fiecare dată când închideți browserul. Aceasta este o variantă de a accesa site-urile care plasează cookie-uri și de a șterge orice informație de vizitare la închiderea sesiunii de navigare.

 

Instalați-vă și actualiați-vă constant aplicațiile anti-spyware

Multe dintre aplicațiile de detectare și prevenire a spyware-ului includ detectarea atacurilor pe website-uri. Astfel, împiedica browserul de la a accesa website-uri care ar putea să exploateze vulnerabilitățile browserului sau să descarce software periculos.

Asigurati-va că aveți browserul mereu actualizat. Multe dintre atacurile bazate pe cookies se realizează exploatând punctele slabe ale versiunilor vechi de browsere. Cookie-urile sunt pretutindeni și nu pot fi evitate dacă doriți să vă bucurați de acces pe cele mai bune și cele mai mari website-uri de pe Internet – locale sau internaționale. Cu o înțelegere clară a modului lor de operare și a beneficiilor pe care le aduc, puteți lua măsurile necesare de securitate astel încât să puteți naviga cu încredere pe internet.

 

Cum pot fi oprite sau dezactivate cookie-urile?

Dezactivarea și refuzul de a primi cookie-uri pot face această pagină de internet dificil de vizitat, atrăgând după sine limitări ale posibilităților de utilizare ale acesteia.

Utilizatorii își pot configura browserul să respingă fișierele cookie sau să fie acceptate cookie-uri de la o pagină de internet anume.

Toate browserele moderne oferă posibilitatea de a schimba setările cookie-urilor. Aceste setări pot fi accesate, ca regulă, în secțiunea „opțiuni” sau în meniul de „preferințe” al browserului tău.

Totuși, refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu înseamnă că nu veți mai primi publicitate online – ci doar ca aceasta nu va fi adaptată preferințelor și interesele dumneavoastră, evidențiate prin comportamentul de navigare.

Toate browserele moderne oferă posibilitatea de a schimba setările cookie-urilor. Aceste setări se găsesc de regulă în “opțiuni” sau în meniul de “preferinte” al browserului dvs. Pentru a înțelege aceste setări, următoarele linkuri pot fi folositoare, altfel puteti folosi opțiunea “ajutor” a browserului pentru mai multe detalii. Alegeți browser-ul utilizat din lista de mai jos pentru a afişa instrucţiunile pe care trebuie să le parcurgi după deschiderea browserului.
 

Linkuri utile

Dacă doriți să aflați mai multe informații despre cookie-uri și la ce sunt utilizate, vă recomandăm următoarele linkuri:

Aveti la dispozitie urmatorul site pentru a oferi mai multe informatii privind confidentialitatea legata de publicitatea online: http://www.youronlinechoices.com/ro/ http://www.iabeurope.eu/cookies-faq/internet-cookies---increasing-and-enhancing-yourinternet-surfing-experience/what-are-cookies-how-do-they-work---cookies-faq.aspx

Pentru orice întrebări suplimentare cu privire la modul în sunt utilizate cookie-urile prin intermediul acestei pagini de internet, vă rugăm să vă ne contactați folosind informatiile inscrise in contact













Prin accesarea siteurilor și paginilor de internet cuprinse în www.CursDPO.ro, www.CursGDPR.ro, www.RPI.ro, www.CursDPO.ro/blog-gdpr, gestionate de Elmarcont srl, confirmați faptul că ați fost informat cu privire la informațiile prezentate în această pagina, la modul în care datele cu caracter personal referitoare la dumneavoastră ce urmează fie colectate, stocate, prelucrate utilizate și prin urmare sunteți de acord cu aceste aspecte și prevederi, agreeați ca aceste date cu caracter personal să fie prelucrate și utilizate în limitele astfel specificate, pe durata de desfășurare a activității Elmarcont srl.

Consimtamant explicit privind prelucrarea datelor cu caracter personal

Prin utilizarea siteului/-urilor www.CursDPO.ro, www.CursGDPR.ro, www.RPI.ro, www.CursDPO.ro/blog-gdpr, plasarea comenzilor sau transmiterea informatiilor prin intermediul formularelor utilizate de acestea, dumneavoasta sunteti de acord sa acceptati si sa va asumati urmatoarele: (1) Am citit si am inteles in totalitate prevederile prezentului document si (a) consimt la prelucrarea si utilizarea Datelor mele cu Caracter Personal in scopurile precizate in prezentul document (b) prin acceptarea utilizarii siteului imi exprim acordul privind prelucrarea datelor personale, astfel Elmarcont srl poate utiliza informatiile pentru a comunica cu cu mine in legatura cu solicitarile transmise, prelucrarea comenzilor, formularelor, etc, si (c) permit Elmarcont srl sa ma contacteze pentru (i) transmiterea raspunsului, oferirea de solutii tehnico-financiare care pot implica si servicii si/sau produse proprii sau ale colaboratorilor, (ii) procesarea si livrarea comenzilor plasate, (iii) oferirea informatiilor solicitate prin consimtamantul acordat.

Va punem in vedere ca oricand doriti aveti dreptul, neconditionat, sa solicitati retragerea consimtamantului dumneavoastra contactandu-ne prin email la adresa adriana.hututui @ gmail·com.

Dacă aveți întrebări legate prevedrile expuse în Termenii și condițiile, Politica de Confidențialitate, Politica de utilizare Cookie-uri sau doriti să fiți informat asupra datelor cu caracter personal prelucrate de către Elmarcont srl și care vă privesc direct, vă rugăm să ne contactați utilizând datele de mai sus sau cele din pagina de contact.




Acest document este protejat de drepturi de autor în temeiul legii nr. 8/1996 și orice copiere, distribuire, reproducere, republicare reprezintă contravenție. ne rezervăm dreptul de a solicita despăgubiri pentru prejudiciile cauzate. prezentul material este redactat în scop informativ și nu reprezintă o consultație juridică în sensul Legii 51/1995. In calitate de autor, va anuntam ca nu permitem repoducerea sau copierea partiala sau totala a acestui formular, iar in cazul in care vom descoperi astfel de copii ne rezervam dreptul de a solicita prejudicii materiale si morale.




Catedra Internationala Onorifica ”Jean Bart” (CIO-SUERD) a fost creata in parteneriat cu Academia Romana, in anul 2012, si cu amabilul sprijin in favoarea internationalizarii noilor abordari educationale din partea Ministerului Educatiei si Cercetarii si ca Fundatia EUROLINK-Casa Europei, care a initiat-o, este si Membra a Retelei European Network for Education and Training (Germania).
Banii nu mai sunt o problema! Iti oferim plata in rate fara dobanda!

Portofoliu participanti la Cursurile organizate de Catedra Internationala Jean Bart - proiect infiintat impreuna cu Academia Romana din 2012
Cursurile de formare DPO susținute precum și Kiturile GDPR dezvoltate de compania noastră au asistat organizațiile în implementarea măsurilor tehnice și organizatorice necesare pentru asigurarea respectării prevederilor GDPR, organizații dintre care amintim:
  • AutoNet Import;
  • SNDG RomGaz SA;
  • Robert BOSCH;
  • Makita Romania;
  • CNCF CFR SA;
  • LukOil;
  • Romexpo;
  • VDT Construct Impex;
  • Velux Romania;
  • IMAS Marketing si Sondaje SA;
  • Teatrul National IL Caragiale;
  • Bigotti - Graftex Prodcom SRL;
  • Deichmann;
  • HM BAGS;
  • Comboteh SA;
  • Electroceramica SA;
  • Energomontaj SA;
  • ENET SA Focsani;
  • RO Group International;
    • GPV Romania Prodcom Serv;
    • Liga Profesionistă de Fotbal;
    • Club Sportiv U Craiova SA;
  • Cocor Turism SA;
  • Covasna Estival 2002 SA;
  • Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci;
  • Centrul de evaluare si tratament a toxicodependentelor pentru tineri Sf. Stelian;
  • Serviciul de Ambulanta Judetean Teleorman;
  • Centrul judetean de resurse si de asistenta educationala Brasov;
  • Școala Mânzălești Buzău;
  • Școala Spiru Haret Oltenița;
  • Liceul Lucian Blaga Constanța;
  • Consiliul Județului Prahova;
  • Primăria Luncavița;
  • Primăria Cristuru Secuiesc;
  • Primăria Fetești;
  • Primăria Curicova;
  • Primăria Alba Iulia, etc.
  • O serie de testimoniale pot fi vizualizate aici
    

    Aparitii in presa si mass media

    AGERPRES: Ce trebuie să ştie instituţiile publice, dar şi companiile private, referitor la Ofiţerul pentru Protecţia Datelor (DPO)?
    Sever Avram: Având în vedere că Regulamentul UE 679/2016 se aplică de o lună de zile, considerăm că atât companiile private cât şi instituţiile publice trebuie să aibă deja numit un DPO, să îşi informeze personalul care intră în contact cu datele personale despre implicaţiile, restricţiile şi sancţiunile prevăzute de GDPR şi cel mai important, să îşi optimizeze modul de lucru, astfel încât organizaţia să respecte nivelul de conformitate la Regulament. Conform Legii 129/15.06.2018, Autoritatea de Supraveghere îşi va lărgi echipa de inspectori la 85, care vor soluţiona sesizările primite, dar care se vor putea sesiza din oficiu şi realiza controale inopinate, având posibilitatea de a aplica amenzi de până la 300.000 de euro.

    De altfel, în ultima lună Autoritatea a sancţionat o serie din operatori de telefonie care nu au respectat prevederile GDPR şi s-a constatat că au încălcat drepturile persoanelor private şi că ar fi încercat să le ''influenţeze'' pentru obţinerea consimţământului în vederea comunicării de mesaje în scop de marketing. Evident, ulterior, organismele de justiţie vor avea ultimul cuvânt de spus în cazuri controversate.
    AS - autor: Daniel Badea, editor: Andreea Marinescu, editor online: Gabriela Badea

    Detalii:
    INTERVIU Avram (CLDR România): Nu s-a înţeles că GDPR nu constituie doar o problemă juridică, ci şi o chestiune de responsabilitate

    Probleme la zi: Protecția datelor cu caracter personal
    Azi la RRA:13.20 PROBLEME LA ZI. Aplicarea începand cu 25 mai 2018 a GDPR. Cum si ce date cu caracter personal se prelucrează şi se protejează.
    Invitaţi în studio: Cristian Driga – expert Cert-Ro, Sever Avram – preşedinte executiv Asociaţia Comunităţilor Locale Riverane Dunării şi, prin telefon, Luiza Dumitru – şef birou Relaţii Internaţionale Autoritatea Natională pentru Supravegherea şi Protectia Datelor cu Caracter Personal şi Sorin Mierlea – preşedinte Asociatia Natională pentru Protectia Consumatorilor.
    Producător Magda Zăvoianu. Realizator Pavel Ionescu

    Detalii: Radio Romania Actualitati - Sever Avram – preşedinte executiv Asociaţia Comunităţilor Locale Riverane Dunării şi, prin telefon, Luiza Dumitru – şef birou Relaţii Internaţionale ANSPDCP

    INTERVIU/Sever Avram (CLDR România): Respectarea Regulamentului General privind Protecţia Datelor nu ar trebui să panicheze pe nimeni AGERPRES: Există riscul ca anumite companii sau instituţii colectoare de date cu caracter personal să aibă probleme majore din cauza amenzilor prevăzute în GDPR? Sever Avram: În situaţia în care vor adopta şi urma proceduri logice şi stricte, respectarea GDPR nu ar fi cazul să panicheze pe nimeni. Dimpotrivă, mai ales în contextul unor posibile atacuri informatice, defecţiuni tehnice sau preluării de ştiri alarmiste sau false o judicioasă implementare a GDPR ar ajuta companiile, autorităţile sau instituţiile publice să lucreze cu un randament mult mai ridicat, cu un grad de risc mult redus şi în condiţii sporite de siguranţă, atât pentru angajaţi, cât şi pentru clienţi şi/sau beneficiarii serviciilor publice.

    Detalii: Agerpres.ro Inverviu cu dl. prof. Sever Avram

    Doar în urma unei pre-evaluări interne, care poate fi externalizată de către o Primărie unei forme de profil, se va putea decide în mod riguros numărul de persoane care vor face parte din structura aferentă ofiţerului DPO, în funcţie de numărul de instituţii coordonate sau subordonate, de mărimea fluxului de date personale, de filialele sau punctele de lucru arondate etc.

    Detalii: BizLawyer.ro despre Curs DPO

    Cum întâmpină companiile private aplicarea GDPR?
    Sever Avram: Faţă de mediul public instituţional, în sfera companiilor private se observă o conştientizare şi intenţia de aliniere la prevederile noului regulament, chiar dacă acest lucru nu s-a întâmplat din luna mai 2016 de când a fost adoptat Regulamentul de Parlamentul European şi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, lăsându-se pe ultima sută de metri şi anume la momentul aplicării sale, 25 mai 2018. Da, din discuţiile purtate cu colaboratorii de la Iaşi, se pare că atât companiile mici, cât şi cele mijlocii au început să se intereseze şi să demareze procesele necesare de conformare la GDPR, chiar dacă sunt firme de talie mică, cu 2-3 angajaţi sau care au peste 50 sau 200 de angajaţi. O bună parte a reuşit să depăşească sintagma 'Doar nu mă va controla chiar pe mine!' şi au decis să nu îşi asume riscuri care ar putea să le aducă falimentul, dispariţia lor sau amenzi uriaşe, doar pentru că cineva ar putea interpreta anumite lucruri într-un fel sau altul. Au desemnat persoane care vor ocupa poziţia de DPO

    Detalii: Investingromania.com despre Curs DPO

    Conform Regulamentului UE 2016/679 Art. 37 alin (1) lit. a), autorităţile sau organismele publice trebuie să aibă desemnat un DPO Responsabil cu protecţia datelor personale.

    Detalii: BZV.ro despre Curs DPO

    Conform iniţiatorilor programului, cursurile de instruire, perfecţionare, responsabilizare şi analiză pentru certificarea personalului afectat în calitate de Data Protection Officer (DPO) sunt realizate şi transmise într-un limbaj accesibil, cu aplicaţii practice, oferite prin CIO-SUERD.
    Proiectul vizează, de asemenea, modalitatea de aliniere la prevederile articolelor 37 - 39 din Regulamentul General privind Protecţia Datelor (General Data Protection Regulation - GDPR), cu privire la obligaţia formării de bază a angajaţilor care utilizează date personale şi obligaţia de desemnare de către companii şi instituţii a unui DPO.

    Detalii: Agerpres.ro despre Curs DPO

    Conform iniţiatorilor programului, cursurile de instruire, perfecţionare, responsabilizare şi analiză pentru certificarea personalului afectat în calitate de Data Protection Officer (DPO) sunt realizate şi transmise într-un limbaj accesibil, cu aplicaţii practice, oferite prin CIO-SUERD.
    Pentru o mai bună abordare și o înțelegere mai aprofundată a materiei incluse în cursul DPO precizăm faptul ca s-a luat în considerarea un nivel de start de începător pentru modul de prezentare a informației iar aceasta a fost însoțită de exemple practice, modele și documente exemplificative (editabile) care acopera majoritatea documentelor necesare desfasurarii activitatii DPO Ofiterului pentru Protectia Datelor Personale.

    Detalii: Comunicatedepresa.net despre Curs DPO

    Reprezentanta Autorităţii de reglementare a punctat faptul că desemnarea unui responsabil cu securitatea datelor cu caracter personal este obligatorie în sectorul public şi recomandată în sectorul privat.
    "Desemnarea unui responsabilul cu protecţia datelor este obligatorie în sectorul public, tuturor operatorilor, dar şi persoanelor împuternicite." a explicat Oana Luisa Dumitru.

    Detalii: RomaniaLibera.ro despre Curs DPO

    Trainerii au lucrat de-a lungul timpului cu oamenii și cu probleme legate de protecția datelor cu caracter personal în situații precum: evaluarea impactului pierderii confidențialității (DPIA – Data Privacy Impact Assessment), transfer internațional de date, managementul riscului informațional (identificare, analiza, evaluare și tartare a riscurilor) conform cu standardele ISO, implementarea unor politici de protecție a datelor cu caracter personal, monitorizarea angajaților etc.

    Detalii: CLDR.ro despre Curs DPO

    Trainerii au lucrat de-a lungul timpului cu oamenii și cu probleme legate de protecția datelor cu caracter personal în situații precum: evaluarea impactului pierderii confidențialității (DPIA – Data Privacy Impact Assessment), transfer internațional de date, managementul riscului informațional (identificare, analiza, evaluare și tartare a riscurilor) conform cu standardele ISO, implementarea unor politici de protecție a datelor cu caracter personal, monitorizarea angajaților etc.

    Detalii: CLDR.ro despre Curs DPO

    Participanţii primesc, în urma unei evaluări finale, Certificatul de Absolvire cu anexa detaliată a modulelor şi modalitatea de evaluare, eliberat de Catedra Internaţională Onorifică „Jean Bart”, precum şi suportul tehnic şi logistic al Euro Market Solutions. Prin participarea la acest curs, organizaţiile pot demonstra conformitatea cu articolul 37-39 din Regulamentul GDPR cu privire la obligaţia formării de bază a angajaţilor care utilizează date personale şi obligaţia desemnării unui DPO Ofiţer Protecţia Datelor.

    Detalii: ZiarulFaclia.ro despre Curs DPO

    Organizatiile din Romania pot aplica, de luni, la programul de formare a personalului pentru Ofiter de Protectia Datelor
    Conform iniţiatorilor programului, cursurile de instruire, perfecţionare, responsabilizare şi analiză pentru certificarea personalului afectat în calitate de Data Protection Officer (DPO) sunt realizate şi transmise într-un limbaj accesibil, cu aplicaţii practice, oferite prin CIO-SUERD.

    Detalii: Cluj-AM.ro despre Curs DPO

    În data de 16 Februarie 2018, a avut loc lansarea oficială a Cursului DPO la Biblioteca Academiei Române și s-a bucurat de sustinerea și prezenta dnei Oana Luisa Dumitru, şef Birou Relaţii Internaţionale în Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), dl Ion VACIU – Președintele Consiliului Consultativ IT&C, Dr Cornel LEPĂDATU – Directorul Bibliotecii Academiei Române, Dna Carmen DOBRE – Biroul de Presă al Academiei Române, Prof. Gheorghe DUDA – Vicepreședinte RENAR/CLDR, Dl Sandu ZAMFIRESCU – KM Specialist – Asociația CLDR, Prof. Sever AVRAM – Coordonator General CIO-SUERD

    Detalii: Agerpres.ro despre Lansare Curs DPO

    Stiri despre protectia datelor

    Proleasing Motors amendat cu 15000 euro pentru expunerea datelor a 436 clienti

    Autoritatea Națională de Supraveghere a finalizat în data de 23.06.2020 o investigație la operatorul Proleasing Motors SRL și a constatat încălcarea dispozițiilor art. 32 alin. (1) și (2) din Regulamentul General privind Protecția Datelor. Operatorul Proleasing Motors SRL a fost sancționat …


    150.000 euro – cea mai mare amenda pentru nerespectarea GDPR a fost aplicata Raiffeisen Bank

    Autoritatea Națională de Supraveghere a finalizat în data de 01.10.2019 două investigații la operatorii Raiffeisen Bank S.A. și Vreau Credit S.R.L. constatând următoarele: Raiffeisen Bank S.A. a încălcat prevederile art. 32 alin. (4) coroborat cu art. 32 alin. (1) și alin. (2) din RGPD – GDPR, ceea ce …


    Amenda pentru ca nu a facut dovada obtinerii consimtamantului

    Autoritatea Națională de Supraveghere, ANSPDCP a finalizat o investigație la operatorul Artmark Holding SRL și a constatat că acesta a încălcat prevederile art. 13 alin. (1) lit. q) din Legea nr. 506/2004, coroborat cu art. 13 alin. (5) din Legea nr. 506/2004 …


    Ce riscăm în cazul unui control de la Autoritatea de supraveghere?

    În cazul unui control de la autoritatea de supraveghere, organizația riscă o amendă maxima de 20.000.000 Euro sau 4% din cifra de afaceri globală, dar dacă sancțiunile stabilite în urma investigațiilor desfășurate prevăd aplicarea de amenzi contravenționale, acestea se vor … Continuă...


    Cele mai mari amenzi aplicate în baza prevederilor impuse de GDPR

    Vă prezentăm o listă cu cele mai mari amenzi primite de Operatorii care au încălcat prevederile GDPR și au fost sanctionați de către Autoritatea de supraveghere aferentă fiecărei țări din spațiul Uniunii Europene. Autoritatea de surpaveghere ANSPDCP, în vederea asigurării … Continu�...


    Ce șanse are organizația să fie subiectul unui control din partea Autorității de Supraveghere?

    Odată cu intrarea în vigoare a Regulamentului General pentru Protecția Datelor, GPDR, Autoritatea de supraveghere ANSPDCP poate decide ca organizația pe care o reprezentați să fie obiectul unei investigații / control / anchete. Aceste investigații desfășurate de catre Autoritatea de … Co...



    Sursa: Stirile PRO TV